Pover Onstwedder Boys verliest van hekkesluiter

Onstwedder Boys heeft op De Boskamp de wedstrijd tegen VCG uit Geesbrug verrassend verloren. Bij  rust stond de ploeg van trainer/coach Harold Molanus nog wel met 1 – 0 voor. De tweede helft was erg zwak aan Onstwedder kant. De bezoekers scoorden twee keer in twee minuten en gingen zo met drie punten terug naar huis.

VCG is gepromoveerd naar de vierde klasse en had de eerste vier wedstrijden verloren. Omdat de Boys de afgelopen twee wedstrijden in winst hadden omgezet, begon de thuisclub vol vertrouwen aan de wedstrijd. Nog steeds ontbraken ook deze middag Harm Visser, Marcel Paans en Gerko Scheper bij de thuisclub.

VCG speelt deze middag met vijf verdedigers en dat betekent dat er weinig ruimte is voor de ploeg uit Onstwedde. De ploeg uit Drenthe is met de instelling gekomen om vooral niet te verliezen deze middag. Zo ontstaan er weinig mogelijkheden, maar is het Onstwedder Boys dat in de slotfase van de eerste helft op voorsprong weet te komen. Jarno Sterenborg schiet de bal vanaf rechts in de verre hoek na een fraaie pass van Sven Jaegers.

Tien minuten na rust zijn het de bezoekers die uit het niets toeslaan middels een dubbelslag. Binnen twee minuten weet VCG twee  keer te scoren. Eerst is het Senna van der Weide die doel treft en even later brengt Silvan Hekker de stand op 1 – 2. Onstwedder Boys is onmachtig in de tweede helft en slaagt er niet in om gevaar te stichten tegen de zeer verdedigend ingestelde tegenstander.

Een teleurstellende middag voor Onstwedder Boys, dat uiteraard op meer had gerekend. Over twee weken, zaterdag 2 november, staat in Stadskanaal de derby tegen SJS op het programma. De wedstrijd aan de Julianastraat begint om 14.30 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Sven Jaegers, Gerben Meems (Lars Bekker), Luc Nieuwenhuis (Thijs Halmingh), Ricardo Buitelaar (Martin Strockmeijer), Rutgert Tipker, Gaatze Postma, Jarno Sterenborg, Sem Nieuwenhuis en Anne Wilzing.

Gele kaart: Sem Nieuwenhuis.
Scheidsrechter: Dhr. F.K. Atema (Groningen)